Blog

Rajčica , rajsko povrće za dobar vid, dugovječnost i ljepotu


Rajčica se može jesti u neograničenim količinama, a kuhanjem, pirjanjem i smrzavanjem ne gubi svoje nutritivne vrijednosti. Neodoljiva je uz gotovo svaki obrok, savršena u juhama, umacima i salati. Neki ju odmalena jedu cijelu, baš poput jabuka. Kako god da ju konzumirate, ona je prava blagodat za vaš organizam. Čuva vid, usporava starenje, regulira probavu, djeluje antikancerogeno, jača imunitet i stvara karnitin – tvar koja razgrađuje i sagorijeva masnoću i pretvara ju u energiju. 

Stoga u samoj špici sezone uživajte u svježim plodovima kada god možete. A kako ju sačuvati i uživati u njoj tijekom cijele godine, provjerili smo kod naše kumice Anđele Krklec.

Knedle od šljiva - tradicionalna domaća slastica ili lagani ljetni ručak


Koliko su ukusne netom ubrane, šljive nas još toliko oduševljavaju u raznim kolačima i slasticama. Najpoznatije jelo od šljiva bez sumnje su knedle. Njihov neodoljiv miris i okus vraća u djetinjstvo, kada su nam ih tijekom sezone  redovito pripremale naše mame i bake. Kako su ih pripremali nekad, doznali smo od članica Udruge žena Kelemen. 



Jagoda kao lijek za bolju probavu, upalne procese, glavobolju i čišćenje organizma


Krenula je sezona jagoda, superhrane koja, kao malo koja druga, očarava dugačkom listom blagodati koje donosi.

Redovitom konzumacijom jagoda podiže se energija, stimulira metabolizam, zaustavljaju upalni procesi, a poznato je i njezino blagotvorno djelovanje na kožu. Gotovo da nema problema koji ne može riješiti ili barem ublažiti.


7 razloga zašto kupovati na placu!




1. Uživaj u pravim okusima

Povrće i voće varaždinskih poljoprivrednika na placu je najsvježije, najsočnije i najukusnije na našem tržištu. Proizvodi dozrijevaju na polju i dovoze se izravno na plac. Nema dugotrajnog prijevoza s velikih udaljenosti, nema uporabe plinova radi stimulacije dozrijevanja, nema dugog skladištenja. Proizvodi su svježi kao da su ubrani trenutak prije nego što ih kupite.