Blog

Rajčica , rajsko povrće za dobar vid, dugovječnost i ljepotu

Rajčica se može jesti u neograničenim količinama, a kuhanjem, pirjanjem i smrzavanjem ne gubi svoje nutritivne vrijednosti. 

Neodoljiva je uz gotovo svaki obrok, savršena u juhama, umacima i salati. Neki ju odmalena jedu cijelu, baš poput jabuka. 

Kako god da ju konzumirate, ona je prava blagodat za vaš organizam. 

Čuva vid, usporava starenje, regulira probavu, djeluje antikancerogeno, jača imunitet i stvara karnitin – tvar koja razgrađuje i sagorijeva masnoću i pretvara ju u energiju. 

Stoga u samoj špici sezone uživajte u svježim plodovima kada god možete. 

A kako ju sačuvati i uživati u njoj tijekom cijele godine, provjerili smo kod naše kumice Anđele Krklec.


Rajčice za zimnicu, na način naše kumice Anđele Krklec



Pripremiti

- 10 kg zrelih plodova rajčice
- 10 dkg šećera

Postupak

Rajčice oprati i narezati na kockice. Staviti u lonac i kuhati tako dugo dok im se ne počinje odvajati kora. Potom malo ohladiti, pasirati i ponovno prokuhati. Dodati šećer. Ohlađeno uliti u staklenke i čuvati na suhom i hladnom mjestu.

Anđelin savjet više

Kuhanu rajčicu ulijte u tepsiju, ohladite i zamrznite. Zamrznutu narežite na kockice. Zamrznute kockice upakirajte u vrećice za zamrzavanje i pospremite u zamrzivač. Kada vam zatreba, izvadite kockica koliko vam je potrebno. Na taj način rajčicu možete koristiti tijekom cijele godine, a uštedjet ćete na staklenkama i prostoru u smočnici.