Novosti

Dan planeta Zemlje: na placu u znaku ekologije


Varaždinski plac, 21.04.2018. – Varaždinski plac danas je bio poprište ekološke akcije koju su zajedničkim snagama organizirali Udruga Medenjak, Gradska tržnica i Čistoća.

Kako bi potaknuli Varaždince da razmišljaju 'zeleno', spremno je bilo čak 300 platnenih vrećica koje su posjetitelji placa mogli osvojiti ako su bili točni na jednostavnom eko kvizu.

'Na placu vodimo brigu o ekološkom zbrinjavanju otpada, stoga smo se rado pridružili ovoj akciji povodom Dana planeta Zemlje. Iako je korištenje plastičnih vrećica nemoguće izbjeći, čak će i najmanje promjene u navikama građana znatno smanjiti količine teško razgradivog otpada, stoga je svaka ovakva inicijativa dobrodošla', rekao je direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.


Dan planeta Zemlje: na placu osvojite platnene vrećice i kušajte zdrave specijalitete Udruge 'Medenjak'


Udruga 'Medenjak' će u subotu 21. travnja od 9:00 sati u suradnji s Gradskom tržnicom i Čistoćom, na varaždinskom placu apelirati na češću upotrebu ekoloških vrećica za kupnju, te pritom podijeliti čak 300 platnenih vrećica i počastiti posjetitelje placa delicijama iz vlastite kuhinje.


U TIJEKU PRIJAVE ZA 11. VARAŽDINSKI SEJEM!
Proizvodite domaće i želite svoj proizvod pokazati svima?

 
Prijavite se na 11. Varaždinski sejem zdrave hrane i domaćih proizvoda!

 

 


RADNO VRIJEME ZA BLAGDANE


Gradska tržnica na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak ne radi. Ponovo smo s vama u utorak, 2. travnja. 

SRETAN USKRS!


Radionicama povodom Dana žena, započela je sezona manifestacija na varaždinskom placu


Varaždin, 10.03. - Nakon duge zime i debelih minusa, naš je plac ove subote ponovno živnuo. Sunce i toplina vratili su prodavače na klupe i prizvali mnoge Varaždince u nabavku namirnica.

Osim obaviti kupnju, ove se subote na placu moglo i kvalitetno zabaviti, te štošta naučiti i degustirati. Zaslužni su za to učenici i profesori Srednje strukovne škole u Varaždinu  koji su na radionicama prirodne kozmetike i domaćih peciva pokazali što umiju te sa svima podijelili 'male tajne' svog zanata.


PEKARNICA 'GREDA' NA VARAŽDINSKOM PLACU S PROIZVODIMA IZ VLASTITOG MLINA I SVJEŽIM KOLAČIMA


Potražite na našem placu novootvorenu pekarnicu 'Greda'! U novoj prodavaonici očekuju vas proizvodi od integralnog, crnog, raženog i kukuruznog brašna proizvedenog u mlinu na kamen, na starinski način. A ukusni kroasani, krafne, kifle, klipići, pizze i druga peciva osvojit će vas mirisom i okusom. Osim peciva, petkom i subotom u ponudi su svježi domaći kolači pripremljeni bez upotrebe gotovih smjesa i umjetnih dodataka. Želimo vam dobar tek!


ISKORISTITE PRIGODU ZA NAJPOVOLJNIJU OBNOVU GARDEROBE SVOJIH MALIŠANA


Prvi ovogodišnji dječji plac održat će se u subotu, 17. ožujka od 16 do 20 sati. Ovaj sve popularniji sajam rabljene dječje odjeće, obuće, opreme i igračaka, idealna je prigoda za sve koji žele povoljno napuniti ormare svojih mališana. Roba u ponudi, iako rabljena, dobro je očuvana i uredna, pa se doslovce za nekoliko desetaka kuna može kvalitetno opremiti mališana od glave do pete. 


Gradska tržnica uručila vrijednu donaciju Općoj bolnici Varaždin


Gradska tržnica d.o.o. donirala je dvije mobilne stolice Službi za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin. Riječ je o dvije mobilne stolice Sella namijenjene transportu pacijentica, odnosno prijevozu rodilja iz rodilišta u sobu za boravak nakon poroda. Donaciju vrijednu 22.500 kuna je u četvrtak, 28. prosinca 2017. uručio direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.