Novosti

Održano najposjećenije izdanje Dječjeg placa do sada


Tradicionalni sajam rabljene dječje odjeće, obuće i opreme, doživio je u subotu, 18. ožujka svoje 8. izdanje te bio posjećeniji nego ikad.

Osim što su prodavatelji gotovo dva tjedna  ranije rezervirali sve raspoložive klupe na tržnici, niti interes kupaca nije podbacio. Tako je varaždinski plac u subotu poslijepodne bio prepun roditelja, baka i djedova koji su krenuli u potragu za 'novom' odjećom za svoje mališane.


Dječji plac sa dosad najbogatijom ponudom rabljene odjeće, obuće i opreme za klince


Napunite ormare mališana već za nekoliko desetaka kuna!
 
Dječji plac, uspješan projekt koji od jeseni 2015. godine provodimo u suradnji s varaždinskim FB humanitarcima, doživjet će svoje 8. izdanje u subotu, 18. ožujka, od 16:00 do 20:00 sati.Na placu održana besplatna radionica prirodne kozmetike


4. ožujka, 2017. - U suradnji sa Srednjom strukovnom školom u Varaždinu, na tržnici je održana besplatna radionica prirodne kozmetike. Povod događaju je skorašnji Dan žena, pa su zainteresirane posjetiteljice na dar dobile prirodnu hidratantnu kremu za lice na bazi hladno prešanih ulja badema, argana i koštica grožđa i upute kako ju same, uz malo truda, mogu pripremiti kod kuće.
 

Povodom Dana žena besplatna radionica prirodne kozmetike i krema za lice na dar


U suradnji sa Srednjom strukovnom školom iz Varaždina, organiziramo jedinstvenu besplatnu radionicu prirodne kozmetike koja će se održati na placu u subotu, 4. ožujka, od 8:30 sati. Radionica će se održati pod stručnim vodstvom Milana Radunkovića, profesora kemije koji u Srednjoj strukovnoj školi predaje kozmetologiju i ljekovito bilje. Uz pomoć svojih učenica će svim zainteresiranima demonstrirati izradu prirodne hidratantne kreme za lice na bazi hladno prešanih ulja badema, argana i koštica grožđa. Ova će se prirodna krema ujedno poklanjati posjetiteljicama kao naš dar Gradske povodom Dana žena.


POZIV PRODAVATELJIMA: Prijavite se za idući Dječji plac na varaždinskoj tržnici


Varaždinski FB humanitarci i dalje nastavljaju dobro prihvaćenu tradiciju organizacije Dječjeg placa na našoj tržnici. Idući je na redu u subotu, 18. ožujka, na natkrivenom dijelu Gradske tržnice, od 16 do 20 sati. Prijaviti se može apsolutno svatko, no požurite s prijavama jer primaju se samo do popunjavanja prodajnog prostora. Svoje ime i prezime, adresu i telefonski broj pošaljite na djecji.plac@gmail.com, a povratno ćete primiti sve potrebne informacije o tijeku sajma i osnovnim pravilima. Cijena kotizacije za prodavače po klupi bit će 20 kuna.


Gradskoj tržnici certifikat bonitetne izvrsnosti


Varaždinskoj Gradskoj tržnici uručen je Certifikat bonitetne izvrsnosti što je potvrda stabilnosti društva i garancija budućeg pozitivnog poslovanja. Stupanj bonitetne izvrsnosti Gradske tržnice je AA+ što znači da tvrtka posluje vrlo dobro i vrlo je mala vjerojatnost da će u budućnosti imati problema s radom. 
Certifikat dodjeljuje londonska poslovno socijalna mreža CompanyWall d.o.o. na temelju izvješća o prihodima, dugovanju, dobiti, kreditnoj sposobnosti, platnoj sposobnosti, te ostalih financijskih čimbenika, koji se uzimaju u obzir pri izračunu ocjene. CompanyWall je za dodjelu ovog certifikata analizirao izvješća iz 2015. godine kada je Gradska tržnica ostvarila gotovo 8 milijuna kuna prihoda, a dobit joj je u odnosu na prethodnu godinu porasla za 1,58 posto i iznosila 594.368 tisuća kuna.

Vesna Fajfar iz Sračinca Najkumica 2016.


Posjetitelji Gradske tržnice te čitatelji Varaždinskih vijesti i Regionalnog tjednika odlučili – laskava titula Najkumice varaždinskog placa 2016. pripala je Vesni Fajfar iz Sračinca, do nje je Darinka Kapeš iz Lovrečana (nagradu je primila njena majka Katica Brezovec), a trećeplasirana kumica je Milka Mirović iz Štefanca.

Gradska tržnica u Varaždinu već devetu godinu zaredom provodi natječaj za Najkumicu, pri čemu posjetitelji placa i čitatelji lokalnog tiska imaju priliku svoj glas pokloniti omiljenoj prodavačici i tako joj osigurati vrijedne nagrade. Glasovati se moglo tijekom studenoga osobno na varaždinskom placu, a danas je uz bogat zabavni program proglašena pobjednica koja je primila zasluženu nagradu. Primopredaju nagrade uveličali su varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar koji su osobno čestitali i predali nagrade najkumicama.


DAN VARAŽDINSKOG PLACA - Kraljevi ulice, natjecanje u pripremi kotlovine, tamburaši, nagradne igre...


 Čak dva dana, u petak, 16.09. te u subotu, 17.09. održala se treća po redu manifestacija "Vu Varaždinu na placu", kojom se obilježio Dan Varaždinske tržnice.