Novosti

Dan kestena na varaždinskome placu


Varaždinska tržnica će u subotu, 15. listopada obilježiti Dan kestena. Tim povodom posjetiteljima će se podijeliti 50 kilograma pečenih kestena po simboličnoj cijeni od 10 kn za porciju, što je namijenjeno u humanitarne svrhe. Sa slasticama i domaćim kolačima Danu kestena pridružit će se i ženske udruge, dok će za glazbeni ugođaj na placu brinuti tamburaši iz sastava 'Špancir'.


Prodavači, rezervirajte svoje mjesto na vrijeme


U tijeku su rezervacije prodajnih mjesta za Sajam cvijeća i svijeća koji će se na Starom sajmištu na Banfici održati povodom blagdana Svih svetih od 27.10. do 01.11.Zainteresirane prodavače pozivamo da se prijave u Gradskoj tržnici d.o.o., Augusta Šenoe 12, Varaždin, broj tel. 042 320 956, ili e – mailom na referent@varazdinskiplac.hr


Dan varaždinskog placa: ekipa Grada Varaždina pobijedila na natjecanju u pripremanju kotlovine


Na varaždinskoj Gradskoj tržnici u subotu 24. rujna je povodom Dana placa održano tradicionalno natjecanje ekipa u pripremanju kotlovine. U jakoj konkurenciji od čak petnaest ekipa, pobjedu je odnijela ekipa Grada Varaždina čiji je glavni kuhar Dražen Dretar otkrio da je recept za najbolju kotlovinu dobra volja i dobri ljudi, te naravno, prirodni sastojci s varaždinskog placa: 'Tajni sastojci ne postoje, eventualno vrganji iz šume ispod Sv. Josipa koji se na kraju dodaju za poseban tek. Ostali su sastojci naši prirodni domaći s placa – paprika, mrkva, češnjak, luk, meso i kobasice. '

Drugoplasirani kuhari bili su ekipa 'Zdeni gemišti', dok su treći bili 'Muzeznalci' koji su i u ranijim natjecanjima bili pri samome vrhu. Kotlovine je ocjenjivala tročlana komisija u sastavu Predrag Ciglar, Bojan Bohorč i Eugen Đurđek. Ocjenjivači su se složili da su sve kotlovine vrlo ukusne, konkurencija je bila oštra, no o pobjedi Grada Varaždina ipak su bili jednoglasni.


Sandra Gašparić, jedna od najpoznatijih gastro blogerica u Hrvatskoj gostovala na varaždinskome placu i otkrila 'tajni' sastojak svake zimnice


Sandra Gašparić, poznata po blogu ReciPeci, jednom od najčitanijih gastro blogova u Hrvatskoj, na varaždinskome je placu ove subote 3. rujna pripremala svoju najdražu zimnicu – grah salatu. Riječ je o već tradicionalnom događaju kojim Gradska tržnica potiče posjetitelje da se okušaju u pripremi vlastitih zaliha za zimu jer to nije ni komplicirano ni skupo, a itekako je ukusno i korisno. Primjerice, salata koju je pripremala Sandra Gašparić gotova je za samo pola sata: 'Potrebna je kvalitetna paprika, babura ili roga, luk, češnjak, rajčica, začini te tajni sastojak - malo truda i ljubavi', rekla je Sandra. Osim recepta, svi zainteresirani su na tržnici od Sandre mogli dobiti savjet više o pripremi ove, ali i bilo koje druge zimnice iz njezinog bogatog opusa. Naime, na njenom portalu ReciPeci, dostupno je više od tisuću recepata, s posebnim naglaskom na zimnici jer je, kako kaže Sandra, neprocjenjiv osjećaj zimi uzeti s police staklenku koju ste pripremili vlastitim rukama.


Dan zimnice na varaždinskome placu u subotu, 3. rujna


Sandra Gašparić, talentirana blogerica i vlasnica portala ReciPeci, jednog od najpopularnijih portala za gastronomiju u Hrvatskoj, na varaždinskome placu priprema svoju najdražu zimsku salatu. Za Dan zimnice odabrala je pripremu grah salate, pa se pozivaju svi koji žele vidjeti Sandru 'na djelu' da u subotu, 3. rujna obavezno posjete varaždinsku tržnicu.

S obitelji na plac - Na placu uz pjesmu 'Malih slavuja', igru, ples i radionice proslavljen vrhunac sezone


Na varaždinskome je placu vrhunac sezone. Vidi se to po bogatoj ponudi na klupama, ali i po gužvi, posebice subotom ujutro kada većina ljudi ima više vremena pa se posjet placu često pretvori u druženje i kavu na nekoj od brojnih varaždinskih terasa. Osim nabave, na placu je u subotu 18. lipnja bilo i zabave za što su se pobrinuli Mali slavuji iz Društva Naša djeca uz svoju voditeljicu Zdenku Knapić koji su posjetitelje uveselili repertoarom najpoznatijih dječjih pjesmica. Bilo je tu i igre, radionice, plesa, šarenih kostima, oslikanih lica, kreativnih radova i puno smijeha.

Na placu se u subotu 18. lipnja slavi vrhunac sezone


Za nabavku mlade mrkvice, graška, krumpira, zelja, borovnica, bresaka, marelica i drugog voća i povrća ovih dana nema boljeg mjesta od našeg varaždinskog placa. Kako bismo dostojno obilježili vrhunac sezone, za subotu, 18. lipnja pripremili smo niz sadržaja u kojima će uživati cijela obitelj. Nastupaju Mali slavuji iz Društva Naša djeca, a posjetitelje očekuju nagradni kvizovi, igre i izazovi inspirirani ljetnim namirnicama, dok će najmlađi uživati u besplatnom voćno-povrtnom besplatnom facepaintingu i kreativnim radionicama.
Dječje odmaralište Varaždin dobilo novi natkriveni prostor za igru i druženje


U virtualnoj šetnji po prvi puta sada možete i zaviriti u svaki kutak Odmarališta klikom na link Virtualna šetnja

go-to-the-top