Novosti

Prezentirani rezultati sezone ljeto 2017. Dječjeg odmarališta 'Varaždin' na Rabu


U varaždinskoj palači Herzer je u četvrtak, 19. listopada održana prezentacija i prigodno druženje svih sudionika sezone ljeto 2017. u Dječjem odmaralištu 'Varaždin' na Rabu.
 
Gradska tržnica koja već treću sezonu upravlja Odmaralištem, na ovaj je način zahvalila ravnateljima i voditeljima grupa vrtića, škola i drugih udruženja koji su ove sezone posjetili Rab, te osoblju Odmarališta koje je tijekom cijelog ljeta brinulo o zadovoljstvu malih gostiju.
 
Druženje su uveličale zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina Sandra Malenica i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić. 

5. Festival tikvi na varaždinskome placu, u subotu 28. listopada


Na varaždinskome placu se u subotu prijepodne, 28. listopada održava 5. Festival tikvi. Tim provodom posjetitelje očekuje obilje proizvoda od tikve koje vrijedi isprobati, radionice i izbor najljepše i najveće tikve, uz atraktivan nastup KUD-a 'Anka Ošpuh' iz Ludbrega.

Dječji plac ove će subote doživjeti svoje posljednje ovogodišnje izdanje


Dječji plac, tradicionalni sajam rabljene dječje odjeće, obuće i opreme, ove će subote doživjeti svoje posljednje ovogodišnje izdanje.

Pozivamo stoga sve roditelje da ne propuste u subotu poslijepodne navratiti do našeg placa, jer sajam je najpovoljniji način kako opskrbiti mališane svom odjećom potrebnom za dugu i hladnu zimu. Već za nekoliko desetaka kuna napunite dječje ormare zimskim jaknama, hlačama, kapama, šalovima, rukavicama, čizmicama i tenisicama. Roba koju se nudi na prodaju očuvana je, čista i spremna za još jednu sezonu.

Na Danu kestena Gradska tržnica počastila posjetitelje vrućim pečenim kestenima


Varaždin, 14.10. – Povodom Dana kestena, danas je varaždinska Gradska tržnica posjetiteljima podijelila ukupno trideset kilograma besplatnih vrućih pečenih kestena. Neodoljiv miris pečenih kestena širio se tržnicom, savršeno se uklapajući u vrevu i žamor subotnjeg jutra na placu. No razlog današnjoj osobitoj gužvi bio je natječaj 'Plodovi jeseni u mome vrtiću', u kojemu je sudjelovalo 12 dječjih vrtića iz Varaždina i okolice. Njihovi radovi predstavljeni su na jedinstvenoj izložbi, na stupovima po čitavoj tržnici, a danas ih je došlo razgledati mnoštvo roditelja, odgajatelja, pa i samih malih kreativaca.

Dan kestena na varaždinskome placu


Uz pečene kestene, pite, medenjake i kekse od kestena, te posebno 'jesensko ruho', na varaždinskome placu u subotu 14.10. obilježit će se dan posvećen neokrunjenome kralju jeseni.
 
Tim povodom posjetiteljima će se besplatno podijeliti 20 kilograma pečenih kestena, dok će članice Udruge 'Žene iz centra svijeta' nuditi kekse, pite i medenjake od kestena. Za glazbeni ugođaj, na placu će im se pridružiti tamburaši iz sastava 'Špancir'.
 
A da bi plac toga dana zasjao u posebnome 'jesenskome ruhu', pobrinut će se čak 13 dječjih vrtića iz Varaždina i okolice koji će svojim radovima i porukama ukrasiti cijelu tržnicu.


Na zagrebačkom središnjem trgu na 6. Danu hrvatskih tržnica oživljena nekadašnja 'Harmica'


Zagreb, 30. rujna 2017. - U organizaciji Udruge hrvatskih tržnica, na središnjem zagrebačkom trgu, u subotu, 30. rujna održan je 6. Dan hrvatskih tržnica. Događaj je okupio više od 60 izlagača iz svih dijelova Hrvatske, a svoj doprinos dao je i 'varaždinski plac' kojeg su predstavljali OPG Presečki Zdravko i OPG Šimak Branko.


Varaždinska tržnica na 6. Danu hrvatskih tržnica predstavlja domaće proizvode iz zavičaja


Varaždinsko bučino ulje, med, medenjaci, žitarice i cvijeće predstavljat će našu županiju na Trgu bana Jelačića, u subotu, 30. rujna.
 
U organizaciji Udruge hrvatskih tržnica, na Trgu bana Jelačića, u subotu, 30. rujna održava se 6. Dan hrvatskih tržnica. Ove godine sajam će doživjeti retro izdanje, pa će izlagači nuditi robu na drvenim klupama odjeveni u narodne nošnje, kako bi se što bolje dočarala atmosfera tržnice s početka 20. stoljeća. Predstavnici varaždinskog placa su Svjećarsko medičarski obrt Slavica, OPG Presečki Zdravko, OPG Danijel Kotiščak i OPG Šimak Branko, koji će posjetiteljima nuditi tradicionalne proizvode varaždinskoga kraja: bučino ulje, med i medenjake, proizvode od heljde i kukuruznog brašna te rezano cvijeće.
 

Dan varaždinskog placa obilježen tradicionalnim natjecanjem u pripremanju kotlovine


U žestokoj konkurenciji više od dvadeset ekipa, pobjedu su odnijeli Varaždinski muzealci

Varaždin, 16.09.2017. – Varaždinska Gradska tržnica danas je u svome prepoznatljivom stilu obilježila Dan varaždinskog placa. U tradicionalnom natjecanju u pripremanju kotlovine sudjelovalo je više od dvadeset ekipa, a borba za titulu najbolje bila je neizvjesna do samoga kraja. 

Stručna ocjenjivačka komisija na čelu s Reneom Bakalovićem, imala je težak zadatak jer svi natjecatelji potrudili su se pripremiti odlično jelo, svatko uz neki svoj dodatak za poseban 'šmek'. Pobjedu je na kraju ipak odnijela ekipa Varaždinskih muzealaca, drugoplasirana bila je ekipa Zdravka Rogine, a treće mjesto zauzela je ekipa mesnice Vugrinec. 

Najsimpatičniji bili su PZ Varaždinsko povrće, dok je titulu najopremljenije ponijela ekipa Pinkleca.