Novosti

'Bez zelja nema novogodišnjeg veselja' – ponovljena velika humanitarna akcija PPP Cafuk, Udruge kuhara Varaždinske županije, Gospodarske škole i Gradske tržnice


U organizaciji PPP Cafuk, Udruge kuhara Varaždinske županije, Gospodarske škole te Gradske tržnice 30. prosinca je na tržnici ponovljena humanitarna prodaja sarme.

Za potrebe akcije pripremljeno je oko 600 sarmica, a događaju su se odazvali brojni građani jer interes za ovim tradicionalnim novogodišnjem jelom i ovog puta bio je očekivano velik. Zahvaljujemo svima na odazivu, svim posjetiteljima na vjernosti, a prodavačicama, prodavačima, zakupnicima i kupcima želimo sretnu i uspješnu novu 2023. godinu!


Radno vrijeme za blagdane


Gradska tržnica NE RADI na Božić, blagdan Svetog Stjepana, te na Sveta tri kralja (25. i 26.12., te 06.01.)


Želimo svim našim prodavačicama i prodavačima, zakupnicima i kupcima blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu novu 2023. godinu!Na Sajmištu Banfica od 17. do 24. prosinca traje prigodna prodaja božićnih drvaca


Od 17. do 24. prosinca na Sajmištu Banfica u bogatoj i raznolikoj ponudi božićnih drvaca, potražite idealno baš za vas.

Sretan Božić i svako dobro u novoj 2023. godini!

'Bez zelja nema veselja' – velika humanitarna akcija PPP Cafuk, Udruge kuhara Varaždinske županije, Gospodarske škole i Gradske tržnice


'Bez zelja nema veselja' , naziv je humanitarne manifestacije održane 19.11. na varaždinskome placu, u organizaciji PPP Cafuk, Udruge kuhara Varaždinske županije, Gospodarske škole te Gradske tržnice. Učenici kuhari iz Gospodarske škole pripremili s čak 300 porcija sarme koje su se nudile na placu po simboličnoj cijeni od 15 kuna za porciju, a sav prihod od prodaje namijenjen je Zakladi solidarnosti Grada Varaždina. Koliko je ovo tradicionalno jelo popularno, govori činjenica da se tražila porcija više jer sve su rasprodane u vrlo kratkom vremenu, a red čekanja formiran je puno prije nego su ukusne sarmice stigle na plac.


Blagdansko radno vrijeme


Gradska tržnica u petak 18. studenog RADI prema uobičajenom radnom vremenu od 6:30 do 13:30.

'Bez zelja nema veselja' u subotu, 19. studenog u humanitarnom tonu na našem placu


'Bez zelja nema veselja', naziv je tradicionalne humanitarne manifestacije koja će se u subotu, 19. studenog, od 9:30 održavati na našem placu. Posjet placu toga dana stoga ne bi smjeli propustiti svi ljubitelji zelja, a posebno najpoznatijeg specijaliteta – sarme. Naime kiselo je zelje prava mala riznica vrijednih sastojaka, idealna za jačanje imuniteta pred zimu, koja blagotvorno djeluje na srce, krvotok i probavu. A sarma, najpoznatije zimsko jelo naše kuhinje, nikada nije tako ukusna kao kada ju priprema PPP Cafuk i Udruga kuhara Varaždinske županije. Oni će u subotu za posjetitelje placa pripremiti čak 300 porcija koje će se po cijeni od 15 kuna nuditi u humanitarne svrhe.

Započela utrka za Najkumicu 2022.


4.11. 2022. - Svi koji žele nagraditi svoju omiljenu 'kumicu' ili 'kumeka' s tržnice, mogu to učiniti do kraja studenog glasujući putem kupona u Varaždinskim vijestima i Regionalnom tjedniku ili direktno na placu. Pozivamo sve posjetitelje da sudjeluju u izboru i na taj način podrže 'svoju kumicu'. Najbolje tri će osvojiti nagrade, ali biti Najkumica na određeni je način simbolično priznanje vrijednosti i poštovanja, pa ova titula svakako služi na ponos onoj koja će ju nositi. Osim toga, nagrada očekuje i najsretnijeg glasača. Glasovanje je otvoreno do kraja studenog, a proglašenje Najkumice najavljujemo za 3. prosinca.


Obavijest prodavačima Sajmišta Biškupec


Varaždin, 2. studenog 2022. - S obzirom na pojavu novog slučaja visokopatogene influence ptica na području Zagrebačke županije, DO DALJNJEGA SE ZABRANJUJE prodaja peradi na Sajmištu Biškupec.

go-to-the-top