Novosti

U subotu 20. listopada ponovo Dječji plac


Već tradicionalni sajam rabljene dječje odjeće, obuće, igračaka i opreme, ponovno će se na varaždinskom placu održati u subotu, 20. listopada od 16 do 20 sati.


Na Danu kestena Gradska tržnica počastila posjetitelje vrućim pečenim kestenima


13.10.2018. - Dječji vrtići plac obukli u 'jesensko ruho': na natječaju 'Plodovi jeseni vu Varaždinu na placu' prvo mjesto osvojio Dječji vrtić Varaždin iz Kućana


Sajam cvijeća i svijeća na Banfici od 27.10 do 1.11.


Tradicionalni sajam cvijeća i svijeća održava se na sajmištu na Banfici od 27.10. do 1.11. U tom je razdoblju dozvoljena samo prigodna programa cvijeća i lampiona, dok je prodaja druge robe zabranjena.

Prigodna prodaja cvijeća i svijeća održavat će se i na varaždinskom placu, u istom terminu. 
Dan kestena na varaždinskome placu


Uz pečene kestene, pite, medenjake i kekse od kestena, tamburaše  te posebno 'jesensko ruho', na varaždinskome placu u subotu 13.10. obilježit će se dan posvećen neokrunjenome kralju jeseni.


7. Dani hrvatskih tržnica uz fritaju i više od 70 izlagača s tržnica iz cijele Hrvatske


29.09.2018. – Na zagrebačkom Zrinjevcu održani su 7. Dani hrvatskih tržnica. Od Varaždinaca, predstavili su se Uslužna uljara Presečki, OPG Domagoj Makaj, OPG Šimak Branko, OPG Zlatarek Ivan i Svječarsko medičarski obrt Slavica.
 


Varaždinski plac obilježio svoj dan tradicionalnim natjecanjem u pripremanju kotlovineU žestokoj konkurenciji više od dvadeset ekipa, pobjedu odnijela mesnica Vugrinec.


 


Na placu sve u znaku zimnice s poznatom gastro blogericom Sandrom Gašparić


Varaždinskim placem su se 1. rujna na Danu zimnice širili mirisi Srijema i Slavonije. Jednostavna i vrlo ukusna lovačka salata primamila je mnoge posjetitelje koji su mogli saznati sve o njenoj pripremi, a najsretniji su i osvojili staklenku na nagradnom kvizu.


Novo na placu – otvoren Mlinar!


Jeste li već kušali nove proizvode iz Mlinarovog asortimana - debrecinku u kukuruznom klipiču i osvježavajuću štangicu od marelice sa svježim sirom i aromom limuna?