Novosti

Obavijest o radnom vremenu


Obavještavamo vas da će tržnica u subotu, 18.11.2023. godine, na državni praznik, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje raditi prema redovnom radnom vremenu, za prodaju isključivo na klupama i štandovima.
Utrka za Najkumicu 2023.


Svi koji žele nagraditi svoju omiljenu 'kumicu' ili 'kumeka' s tržnice, mogu to učiniti glasujući putem kupona u lokalnim tjednicima ili direktno na placu


Najkumice, kao i najsretnijeg glasača, očekuju vrijedne nagrade

Gradska tržnica i ove godine održava izbor za Najkumicu, tradicionalno natjecanje koje se održava već šesnaestu godinu zaredom.


Na placu je puno 'kumica', ali svatko ima onu jednu 'baš svoju', koja ima najbolji sir i vrhnje, domaće netretirano povrće i voće, širok osmijeh za svakoga, a možda i doda pokoju mrkvicu ili jabuku više u vrećicu. Na simpatičan način požali se kako je danas baš vruće ili hladno, ovisno o godišnjem dobu, a uvijek ima neku priču ili savjet za podijeliti. 'Kumice' su legendarni simbol placa, a ovim se izborom želi podsjetiti na njihov naporan rad koji je za većinu stil života. Bez 'kumica' ne bi bilo ni placa. Naime, njih nema u trgovačkim centrima gdje se mogu kupiti namirnice, ali nikad toliko ukusne, kvalitetne i domaće kakve ima samo ona baš naša 'kumica'.


I po 13. put 'Bez zelja nema veselja'


U subotu, 4. studenog, ulica Augusta Šenoe u Varaždinu bila je središte tradicionalne humanitarne manifestacije 'Bez zelja nema veselja' koja slavi zelje kao jedan od zaštićenih proizvoda varaždinskog kraja, a ujedno promiče potrebu pomaganja i humanitarnog djelovanja u zajednici.


Učenici Gospodarske škole u Varaždinu su, pod vodstvom svojih mentora, pripremili više od 600 sarmi i 6 vrsta salata sa zeljem, a prihod od njihove prodaje namijenjen je ovaj put Zakladi za razvoj kvalitetnog sporta Grada Varaždina. Predstavnik ove udruge, Lovro Lukavečki, pohvalio je organizatore, Gradsku tržnicu Varaždin, Grad Varaždin, Županijski savez poljoprivrednih udruga, PPP Cafuk i OPG Pocedulić, te im zahvalio na prilici da kroz ovu manifestaciju promiču sportske vrijednosti, a ujedno osiguraju pomoć sportašima i sportskim udrugama.


Bogat program očekuje posjetitelje na manifestaciji 'Bez Zelja nema Veselja'


U subotu, 4. studenog, od 9 do 12 sati, varaždinska ulica Augusta Šenoe bit će domaćin trinaeste po redu humanitarne manifestacije 'Bez zelja nema veselja'. Riječ je o dogaÄ‘aju koji slavi zelje kao jedan od zaštitnih proizvoda varaždinskog kraja.

Glavna atrakcija manifestacije bit će sarma koju će pripremati učenici Gospodarske škole u Varaždinu pod vodstvom svojih mentora. Posjetitelji će moći kušati 600 sarmi, odnosno 300 porcija koje će se prodavati po simboličnoj cijeni od 3,00 EUR-a. Sav prihod od prodaje bit će doniran Zakladi za razvoj kvalitetnog sporta Grada Varaždina. Organizatori manifestacije su Gradska tržnica Varaždin, Grad Varaždin, Županijski savez poljoprivrednih udruga, PPP Cafuk te OPG Pocedulić.


Na Varaždinskoj tržnici održan tradicionalni Festival tikvi


Na varaždinskome placu danas je održan 11. Festival tikvi, tradicionalna manifestacija čiji je cilj predstaviti sve što se od tikve može izraditi te naglasiti značaj ove namirnice u kulinarstvu varaždinskoga kraja.


Svu raskoš tikve kao nutritivno vrijedne namirnice predstavile su žene iz Udruga Hajdina, Trnovečko srce, Kaštelanec, Preslica te OPG Andreja Petrović. Osim kvalitetnog i dobro poznatog bučinog ulja, posjetitelji su imali priliku kupiti domaće štrukle, gibanice, zlevanke, pite, mješavine za kruh i druge delicije.


SAJAM CVIJEĆA I SVIJEĆA


Na Starom sajmištu na Banfici se od 27.10. do 01.11. održava prigodna prodaja cvijeća i lampiona za groblje. Ponuda je dostupna svakodnevno do 19 sati.

Od 27. do 31. listopada na tržnici u Šenoinoj ulici ponuda cvijeća dostupna je svakodnevno do 19 sati. Na blagdan Svih svetih 1.11. prigodna prodaja cvijeća i lampiona traje do 15 sati. Osim prigodne prodaje cvijeća i lampiona, ostatak tržnice 1.11. ne radi.

11. Festival tikvi na varaždinskom placu


Degustacije i prigodna prodaja savijača, zlevki, gibanica, pita, bučinog kruha i peciva te bučinog ulja


Na varaždinskom placu se u subotu, 28. listopada, od 9 do 12 sati održava 11. Festival tikvi. Tim provodom posjetitelje očekuje obilje proizvoda od tikve koje vrijedi isprobati, kao i izbor najljepše tikve u kojem sudjeluju varaždinske osnovne škole.


Plac će obilovati raznovrsnim tikvinim proizvodima, uključujući savijače od maka i tikve, zlevke, gibanice, pite, bučin kruh te bučino ulje. Osim hrane, Festival Tikvi nudi i zabavne aktivnosti, uključujući „tikveni“ kutak za fotografiranje gdje posjetitelji mogu zabilježiti jesenske trenutke provedene na placu.
U natječaju 'Plodovi jeseni vu Varaždinu na placu' sudjelovalo 18 vrtića, najbolji Dječji vrtić Malo drvo


Završio je likovni natječaj 'Plodovi jeseni vu Varaždinu na placu', u kojemu je sudjelovalo 18 dječjih vrtića iz Varaždina i okolice. Njihovi radovi predstavljeni su na jedinstvenoj izložbi, na stupovima po čitavoj tržnici.
go-to-the-top