Novosti

Jubilarni 10. Varaždinski sejem i Vegefest, za vikend 27. i 28. svibnja u Varaždinu


Zagorski mlinci i štrukli, domaći sirevi i ulja buče, lana i konoplje, kulen, čvarci, ekološki uzgojeno voće i povrće, bezglutenska hrana, riba, ljekoviti pripravci i čajevi, domaća vina i još brojni drugi domaći proizvodi mogu se kušati i nabaviti u subotu, 27. svibnja na Kapucinskom trgu u Varaždinu, od 8 do 18 sati, na 10. Varaždinskom sejmu, najvećem regionalnom sajmu zdrave hrane i domaćih proizvoda.
 
U nedjelju, 28. svibnja slijedi Vegefest za one koji žele znati više o alternativnoj prehrani. 


Dječji plac na Gradskoj tržnici u Varaždinu ponovo u subotu, 13. svibnja


Zbog velikog interesa, tržnica i FB humanitarci ponovno organiziraju popularan sajam rabljene dječje odjeće, obuće, opreme i igračaka

Dječji plac, uspješan projekt koji od jeseni 2015. godine zajednički provode varaždinski FB humanitarci i Gradska tržnica, doživjet će svoje 9. izdanje u subotu, 13. svibnja, od 16:00 do 20:00 sati.

Ovaj jedinstveni sajam već tradicionalno okuplja zainteresirane 's obje strane klupa' jer mnoštvo je prodavača koji na ovaj način žele zbrinuti rabljene stvari svojih mališana, a još više kupaca koji  nabavljaju sve što im je potrebno, uz znatne uštede. Kupnja rabljene dječje robe isplati se jer cijene su višestruko niže od nove odjeće, a s obzirom da mališani brzo rastu, kupnjom na dječjem placu može se uštedjeti i nekoliko tisuća kuna.
U Varaždinskoj županiji raste broj poljoprivrednika s certifikatom „Proizvodi hrvatskog seljaka“


 Varaždin, 28. travnja - Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ dobilo više od sedamdeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, a varaždinska Gradska tržnica potvrdila je status certificirane seljačke tržnice.


Radno vrijeme na Praznik rada


Obavještavamo naše posjetitelje da tržnica neće raditi na Praznik rada, 1 . svibnja.

Dječji plac ponovo 13. svibnja – u tijeku prijave prodavatelja


Varaždinski FB humanitarci i dalje nastavljaju dobro prihvaćenu tradiciju organizacije Dječjeg placa na varaždinskoj tržnici. Idući je na redu u subotu, 13. svibnja, na natkrivenom dijelu Gradske tržnice, od 16 do 20 sati. Prijavite se na djecji.plac@gmail.com.

 

Podjela certifikata domaćim proizvođačima


U organizaciji Gradske tržnice, u petak 28. travnja, u 9:00 sati održat će se dvanaesta po redu podjela certifikata domaćim proizvođačima koji prodaju vlastite proizvode na varaždinskom placu.Udruga Medenjak i Gradska tržnica obilježavaju Dan planeta Zemlje


U subotu, 22. travnja donesite na plac 20 rabljenih plastičnih vrećica, jer za njih dobivate na dar rukom rađenu ekološku platnenu vrećicu, djelo varaždinske šnajderice.
Uskrs na varaždinskom placu


Kako izraditi unikatne keramičke pisanice i proljetne ukrase, pokazat će na placu u subotu, 8. travnja učenici i voditelji radionica Gospodarske i Srednje strukovne škole.
Tržnicu će posjetiti Uskrsni zec, a za glazbenu kulisu pobrinut će se tamburaši. Za sve koji žele započeti preduskrsni vikend u dobrom raspoloženju, varaždinski plac u subotu ujutro nezaobilazno je mjesto koje svakako vrijedi posjetiti.