Novosti

"Škola za 5" u subotu, 3. lipnja, od 9 sati na varaždinskome placu


Učenici i profesori Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, Gospodarske škole, Srednje škola Maruševec, Srednje škole 'Arboretum Opeka' te Prve privatne gimnazije s pravom javnosti u subotu će, uz degustacije, demonstracije i izložbe, predstaviti zanimanja za koje školuju učenike
Radno vrijeme za blagdane


Gradska tržnica NE RADI na Dan državnosti, 30.05.
Domaći proizvođači hrane izazvali ogroman interes posjetitelja na 14. Varaždinskom sejmu


Varaždin, 20.05.2023. – 14. Varaždinski sejem održan danas u Šenoinoj ulici u Varaždinu bio je iznadprosječno posjećen. Nakon kišnih i hladnih dana, sunce i toplina privukli su brojne posjetitelje koji su na sajmu mogli kupiti i doznati više o brojnim domaćim proizvodima. Po prvi puta na sajmu su mnogi saznali više o primjerice blagodatima soka od bobica bazge, a gužve su bile na gotovo svim štandovima. Sezonske jagode i povrće, domaći sir, suhomesnati proizvodi, brašna, ulja i prirodna kozmetika te pčelinji proizvodi bili su posebno zanimljivi. Bogatstvu ponude doprinijeli su i proizvođači iz udaljenijih krajeva, primjerice Posedarja, koji su ponudili maslinovo ulje izvanredne kvalitete.


14. Varaždinski sejem ove godine prvi put u Šenoinoj ulici


Nakon nedavno održanog dobro posjećenog Sajma antikviteta, Ulica Augusta Šenoe ponovno će postati pozornica za još jedan zanimljiv događaj. Naime u subotu, 20. svibnja od 8 do 13 sati ona će biti ispunjena proizvođačima domaćih proizvoda na 14. Varaždinskom sejmu – najvećem regionalnom sajmu zdrave hrane i domaćih proizvoda.


Različitim namirnicama iz cijele Hrvatske zajednički su nazivnici domaće, bez aditiva i kemije. Ako tražite stare sorte jabuka, krumpira ili drugog voća i povrća, ovo je jedinstveno mjesto gdje ćete to pronaći. Očekuje vas i šarenilo sezonskog voća. Dominirat će jagode, i to one ludbreške, ali i prve trešnje kao i razni džemovi i sokovi od sezonskih proizvoda. Bit će tu pregršt hrane za vegane, te za one koji žele u svoje jelovnike uvesti više cjelovitih organskih namirnica. Nezaobilazan je i med te drugi pčelinji proizvodi. Na svoje će doći i ljubitelji nešto 'konkretnije' hrane kao što su kuleni, kobasice, čvarci i drugi suhomesnati specijaliteti. Bit će proizvoda od buče, zdrave tjestenine, mliječnih proizvoda, ljekovitog bilja, a posebno veseli ponuda domaćih specijaliteta poput trnovečkih makača, zagorskih štrukli, zlevanki i orehnjača, kao i ponuda za osobe oboljele od celijakije te široka paleta zdravih žitarica i njihovih prerađevina. Na 14. Varaždinskom sajmu izlagačima domaće hrane pridružit će se i proizvođači prirodne kozmetike te drugih proizvoda koje svakako vrijedi pogledati.

Dečki z bregov i Od srca do srca rasplesali publiku na proslavi 20 godina Varaždinskog placa, a otkriveni su i dobitnici nagradne igre 'Nije vic, na placu osvajaš bic'


Varaždin, Gradska tržnica, 06.05.2023. – Varaždinski plac obilježio je okruglih 20 godina od potpune modernizacije 2003. godine kada su izgrađeni kiosci na Cvjetnom placu, klimatizirana 'mliječna hiža', prodajni objekti uz Ulicu Petra Preradovića i uzduž parka kod Trga bana Jelačića, te nadstrešnica sa čeličnom konstrukcijom.


Povodom važne obljetnice na placu se zaplesalo i zapjevalo uz Dečke z bregov i poznati zagrebački bend Od srca do srca, a veliki interes izazvali su i ukusni ćevapi koji su se prodavali u humanitarne svrhe po cijeni od samo 3 eura. Djeca su uživala uz animatore i besplatno oslikavanje lica, a poznati su i dobitnici velike nagradne igre 'Nije vic, na placu osvajaš bic' koja je trajala od 1. travnja. Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković izvlačio je dobitnike i bio sretne ruke za Zdenka Kretića iz Ladanja Donjeg, Katarinu Štebih iz Varaždina i Ivana Igreca iz Pribislavca koji su postali vlasnici vrijednih gradskih bicikala s košaricama.


PROIZVODI HRVATSKOG SELJAKA | Već osamnaestu godinu varaždinska Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice


Na varaždinskome placu je u subotu, 29. travnja upriličena svečana podjela certifikata 'Proizvodi hrvatskog seljaka'. Projekt certificiranja su Gradska tržnica te Udruga hrvatskih tržnica i ove godine provele u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom. Provodi se još od 2006. godine, a varaždinska Gradska tržnica sudjeluje od samog početka. Ove godine certificirano je šezdeset domaćih proizvođača, a njih dvadesetak certifikate je primilo iz ruku varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja, zamjenika predsjednika Udruge hrvatskih tržnica Bože Granića te direktora Gradske tržnice Predraga Ciglara. Gradska tržnica Varaždin na samom je vrhu u Hrvatskoj prema broju certificiranih proizvođača.


Radno vrijeme za blagdane


Gradska tržnica NE RADI na Praznik rada, 1. svibnja.

Varaždinski plac slavi 20 godina - pjesma i ples uz O.S.D.S. i Dečke z bregov, vrijedne nagrade i humanitarna prodaja ćevapa, očekuju sve posjetitelje na fešti povodom okrugle obljetnice


Uz pjesmu, dobru hranu i vrijedne nagrade, Varaždinski plac će u subotu, 6. svibnja od 9 do 13 sati proslaviti svojih prvih 20 godina na sadašnjoj lokaciji u Šenoinoj ulici.

Naime Gradska tržnica, kolokvijalno poznatija kao Varaždinski plac, 2003. godine u potpunosti je obnovljena. Izgrađeni su kiosci na Cvjetnom placu, klimatizirana 'mliječna hiža', prodajni objekti uz Ulicu Petra Preradovića i uzduž parka kod Trga bana Jelačića, te nadstrešnica sa čeličnom konstrukcijom. Zbog moderne i funkcionalne arhitekture, Varaždinski plac danas je među najatraktivnijim tržnicama u Hrvatskoj.

go-to-the-top