Novosti

S obitelji na plac

U subotu, 1. srpnja na našemu placu očekuje vas razonoda za cijelu obitelj. Najljepše će ipak biti onim najmlađima - očekuju ih kreativne radionice, besplatni 'voćni' facepainting i tematske 'voćne' igre uz animatore. Lokalne udruge pripremit će degustacije ukusnih i zdravih voćnih zalogaja, a članovi KUD-a Elizabeta iz Jalžabeta će zasvirati i zaplesati. Poslijepodne slijedi tradicionalni, 10. po redu Dječji plac - sajam rabljene dječje odjeće i opreme.
 
Već od 8:30 sati svi će klinci i klinceze moći upoznati sasvim posebne 'voćne' animatore, koji će na kreativnim radionicama s njima izrađivati sezonsko voće i povrće od kartona. Šarenilo malina, ribizla, marelica, bresaka, borovnica, trešnji i višnji oslikat će se i na dječjim licima, jer svi će zainteresirani klinci dobiti besplatan 'voćni' facepainting.
 
A za mame i tate varaždinske će udruge pripremiti gastro kutak gdje će moći kušati domaće zdrave slastice čiji su glavni sastojci sezonski proizvodi s tržnice. Tako će Žene iz centra svijeta predstaviti nekoliko vrsta voćnih zlevanki dok će Oreh ponuditi štrukle od trešanja i višanja, Trnovečko srce raznolike kolače od jabuka, višanja, malina i drugih ljetnih voćnih delicija, a Udruga žena Kelemen voćne slastice.
 
Osim igre i ukusnih zdravih zalogaja, moći će se zaplesati i zapjevati. Ovoga puta za veseli štimung zadužen je KUD Elizabeta iz Jalžabeta, čiji će tamburaši i najmlađi plesači pokazati svoje umijeće.
 
Nakon prijepodnevne uvertire, tijekom poslijepodneva, od 16:00 sati, bit će održan 10. po redu Dječji plac – sajam rabljene dječje odjeće i opreme, koji tradicionalno okuplja mnogobrojne prodavatelje i kupce. Mnoge se obitelji spremaju na ljetovanje, a ovo je idealno mjesto za nabavku majica, hlačica, haljinica, japanki, luftića, igrački za plažu i sve druge potrebne opreme. Cijene su višestruko niže nego u trgovinama, pa je kupnja rabljenih ali očuvanih stari idealan izbor za sve koji žele uštedjeti.