Novosti

Dan varaždinskog placa, u subotu 16. rujna uz tradicionalno natjecanje u pripremanju kotlovine

 
Najavljujemo najveću godišnju veselicu 'vu Varaždinu na placu!

Kao i svake godine, proslava Dana placa objedinit će dobru hranu i dobro društvo, a središnji će događaj biti tradicionalno natjecanje ekipa u pripremi kotlovine.

Bit će ovo dobra prigoda za sve vješte s kuhačama da pokažu svoje umijeće, jer pripremili smo vrijedne nagrade za tri prvoplasirane ekipe, a birat će se i najsimpatičnija te najopremljenija ekipa. O najboljima će odlučivati komisija kojoj će na čelu biti Rene Bakalović, najpoznatiji hrvatski stručnjak za gastronomiju. Svi zainteresirani kuhari mogu ispuniti prijavnicu i poslati je na info@varazdinskiplac.hr najkasnije do 12. rujna ili do ispunjenja kvote jer maksimalni broj ekipa je 22.

Nakon ocjenjivanja kotlovina će biti nuđena posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a sav prihod bit će doniran u humanitarne svrhe.

Dobra atmosfera na Danu placa je zajamčena jer će uz zavodljive mirise kotlovine i dobru kapljicu, posjetitelje tijekom natjecanja zabavljati najpoznatiji hrvatski ulični svirači, Kraljevi ulice.


U jutarnjem dijelu programa, za zagrijavanje, nastupit će KUD Hrvatskih željeznica i TS Špancir, a mislilo se i na najmlađe koji će moći besplatno oslikavati lica. Događaj podržavaju mesnica Vugrinec, Pan i Podravka.


Dan varaždinskog placa događaj je koji se ne propušta i prigoda je za druženje za cijelu obitelj. Ne propustite stoga prošetati tržnicom u subotu, isprobati kotlovinu naših natjecatelja i uživati u tradicionalno dobroj atmosferi kakva se može doživjeti samo 'vu Varaždinu na placu'.