Novosti

Započela utrka za Najkumicu 2022.

4.11. 2022. - Svi koji žele nagraditi svoju omiljenu 'kumicu' ili 'kumeka' s tržnice, mogu to učiniti do kraja studenog glasujući putem kupona u Varaždinskim vijestima i Regionalnom tjedniku ili direktno na placu. Pozivamo sve posjetitelje da sudjeluju u izboru i na taj način podrže 'svoju kumicu'. Najbolje tri će osvojiti nagrade, ali biti Najkumica na određeni je način simbolično priznanje vrijednosti i poštovanja, pa ova titula svakako služi na ponos onoj koja će ju nositi. Osim toga, nagrada očekuje i najsretnijeg glasača. Glasovanje je otvoreno do kraja studenog, a proglašenje Najkumice najavljujemo za 3. prosinca.


Gradska tržnica i ove godine održava izbor za Najkumicu, tradicionalno natjecanje koje se održava već petnaestu godinu zaredom.


Na placu je puno 'kumica', ali svatko ima onu jednu 'baš svoju', koja ima najbolji sir i vrhnje, domaće netretirano povrće i voće, širok osmijeh za svakoga, a možda i doda pokoju mrkvicu ili jabuku više u vrećicu. Na simpatičan način požali se kako je danas baš vruće ili hladno, ovisno o godišnjem dobu, a uvijek ima neku priču ili savjet za podijeliti. 'Kumice' su legendarni simbol placa, a ovim se izborom želi podsjetiti na njihov naporan rad koji je za većinu stil života. Bez 'kumica' ne bi bilo ni placa. Naime, njih nema u trgovačkim centrima gdje se mogu kupiti namirnice, ali nikad toliko ukusne, kvalitetne i domaće kakve ima samo ona baš naša 'kumica'.

go-to-the-top