Glavna Gradska tržnica nalazi se u užoj jezgri Varaždina, na više od 6.000 kvadratnih metara površine. Članica je Udruge hrvatskih tržnica, te ima status Certificirane seljačke tržnice koji jamči prodaju izravno od proizvođača i ekološko porijeklo proizvoda. Više od 300 klupa za prodaju voća i povrća te rezanog cvijeća, gotovo stotinu lokala i kioska, mliječna hiža i cvjetni plac čine ju najreprezentativnijom tržnicom na sjeverozapadu Hrvatske.

Osim zbog ponude, varaždinska Gradska tržnica ekološka je i zbog načina korištenja energije. Sunčana elektrana 'Varaždinski plac' otvorena najesen 2016., proizvodi električnu energiju na površini od 1.500 kvadratnih metara.


Gradska tržnica d.o.o. je u vlasništvu Grada Varaždina.

Lokacije

  • Varaždinski plac, Šenoina 12
  • Sajmište Biškupec 
  • Sajmište Banfica 
  • Trg Mali plac

Cjenik zakupa

PRIČA O POVIJESTI...

Varaždinski plac, mjesto izvornog varaždinskog štiha


Ako želite zaista doživjeti Varaždin, tada obavezno posjetite Gradsku tržnicu, odnosno 'plac', kako ga zovu svi Varaždinci.

Tržnica na otvorenom mjesto je koje će zanimati i strane turiste, jer ovdje mogu doživjeti iskustvo kupovine domaćeg proizvoda izravno od proizvođača, što je u mnogim zemljama nemoguće. Šarenilo boja i mirisa svježe ubranog domaćeg voća i povrća, sir i vrhnje, cvijeće, živopisni prodavači, 'kumice', kupci - sve se to miješa i preslaguje po nekom dobro znanom, a opet samo varaždinskom receptu.'

NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA

1. Kako znamo da su proizvodi koje kupujemo na placu domaći?

Gradska tržnica u Varaždinu ima status Certificirane seljačke tržnice što znači da proizvode kupujete izravno od proizvođača. Proces certifikacije obnavlja se iz godine u godinu, te status 'proizvoda hrvatskog seljaka' godišnje prima približno šezdeset OPG-ova i obrtnika koji svakodnevno nude svoje proizvode na klupama na tržnici.

2. Osim upravljanjem tržnicama, čime se još bavi Gradska tržnica d.o.o.?

Osim svoje osnovne djelatnosti, Gradska tržnica je i upravitelj Dječjeg odmarališta 'Varaždin' na Rabu, te organizira booking, održavanje objekta i programe ljetovanja za predškolsku i školsku djecu. Osim toga, Gradska tržnica redovito kao izvršni organizator sudjeluje u gradskim manifestacijama kao što su 'Ledena čarolija' (događanja povodom adventa na Kapucinskom trgu), Ljeto u Varaždinu, Gourmet i slično. Osim toga, Gradska tržnica bavi se i poljoprivrednom proizvodnjom te upravljanjem 'Vrtovima života', poljoprivrednim zemljištem u Hrašćici.


3. Kome se u Gradskoj tržnici obratiti za informacije o zakupnicima i izlagačima?


Za sve informacije uvijek se možete obratiti na broj telefona 042 320 956 ili e-mail info@varazdinskiplac.hr. Također možete uputiti i službeni zahtjev za informacijom službeniku za informiranje, putem obrazaca koji se nalaze ovdje

 


go-to-the-top