Novosti

'Bez zelja nema veselja' – velika humanitarna akcija PPP Cafuk, Udruge kuhara Varaždinske županije i Gradske tržnice


Varaždin, Gradska tržnica, 18. prosinca – 'Bez zelja nema veselja' , naziv je humanitarne manifestacije koja je ove godine drugi puta održana na varaždinskome placu, u organizaciji PPP Cafuk, Udruge kuhara Varaždinske županije te Gradske tržnice. U hotelu 'Minerva' pripremljeno je čak 300 porcija sarme koje su se nudile na placu po simboličnoj cijeni od 10 kuna za porciju. Koliko je ovo tradicionalno jelo popularno, govori činjenica da se tražila porcija više jer sve su rasprodane u vrlo kratkom vremenu.
Na Sajmištu Banfica traje prigodna prodaja božićnih drvaca


Od 17. do 24. prosinca na Sajmištu Banfica u bogatoj i raznolikoj ponudi božićnih drvaca, potražite idealno baš za vas.

Sretan Božić i svako dobro u novoj 2022. godini!
'Bez zelja nema veselja' ponovo na placu u subotu 18. prosinca


Iako je već ove godine održana, Gradska tržnica je zbog dobrog odaziva i velikog interesa odlučila ponoviti humanitarnu manifestaciju 'Bez zelja nema veselja', pa vas poziva da na svoju omiljenu sarmu dođete u subotu, 18. prosinca u 9:30 sati.

Čak 300 porcija ovog tradicionalnog jela našeg kraja udruženo će pripremati PPP Cafuk i Udruga kuhara Varaždinske županije, pa je ovo idealna prilika svim ljubiteljima zelja da se na jedan dan odmore od kuhanja i uživaju na placu u gotovom ukusnom obroku.


Marija Pocedulić iz Kučan Marofa je najkumica 2021. godine


Na proglašenju i dodjeli nagrada najkumicama, tradicionalnom izboru Gradske tržnice, najboljima su proglašene prvoplasirana Marija Pocedulić iz Kučan Marofa, drugoplasirana Vera Kranjčec iz Trnovca Bartolovečkog, te trećeplasirana Ljiljana Hudika iz Varaždina.


Izbor najkumice Gradska tržnica provodi već trinaestu godinu, a glasuje se putem kupona u Varaždinskim vijestima i Regionalnom tjedniku te na samoj tržnici. Način je to na koji Gradska tržnica želi nagraditi prodavačice i prodavače na klupama, te podsjetiti posjetitelje na njihov tradicionalan način prodaje, cjenkanje i sve ostale draži trgovine kakva je danas moguća još samo na placu.


Radno vrijeme u četvrtak, 18. studenog


Gradska tržnica u Šenoinoj ulici RADI na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u četvrtak 18. studenog. Sajmište u Biškupcu NE RADI.


'Bez zelja nema veselja' ove subote, 20. studenog u humanitarnom tonu na varaždinskome placu


'Bez zelja nema veselja', naziv je tradicionalne humanitarne manifestacije koja će se ove subote, 20. studenog, od 9:30 održavati na varaždinskome placu. Posjet placu toga dana stoga ne bi smjeli propustiti svi ljubitelji zelja, a posebno najpoznatijeg specijaliteta – sarme.


Naime kiselo je zelje prava mala riznica vrijednih sastojaka, idealna za jačanje imuniteta pred zimu, koja blagotvorno djeluje na srce, krvotok i probavu. A sarma, najpoznatije zimsko jelo naše kuhinje, nikada nije tako ukusna kao kada ju priprema PPP Cafuk i Udruga kuhara Varaždinske županije. Oni će ove subote za posjetitelje placa pripremiti čak 300 porcija koje će se po cijeni od 10 kuna nuditi u humanitarne svrhe.Traje izbor za Najkumicu 2021.


Glasujte za svoju omiljenu 'kumicu' ili 'kumeka' s tržnice. Možete to učiniti putem kupona u Varaždinskim vijestima i regionalnom tjedniku, ili listić zatražite na placu od naših djelatnika. Listić je potrebno ubaciti u označeni sandučić na placu, kod Gotić mesnice. Izbor traje do kraja studenog, a najkumice, kao i najsretnijeg glasača, očekuju vrijedne nagrade. Proglašenje pobjednice održat će se 4. Prosinca. Ovo tradicionalno natjecanje održava se već četrnaestu godinu zaredom.9. Festival tikvi - održana tradicionalna manifestacija u čast kraljice jeseni


U subotu, 30. listopada, na varaždinskome placu održan je Festival tikvi, tradicionalna manifestacija čiji je cilj predstaviti sve što se od tikve može izraditi, te naglasiti značaj ove namirnice u kulinarstvu varaždinskoga kraja. Svu raskoš tikve kao nutritivno vrijedne namirnice predstavile su žene iz Udruga Hajdina, Naši cajti, Trnovečko srce, Kelemen, Sv. Đurđ i OPG Andreja Petrović. Osim kvalitetnog i dobro poznatog bučinog ulja, posjetitelji su imali priliku kupiti domaće štrukle, gibanice, zlevanke, pite, mješavine za kruh i druge delicije. Gradska tržnica organizirala je i radionicu izrade dekoracija gdje se moglo vidjeti kako od tikve i drugog povrća uz malo mašte i spretnosti začas mogu nastati atraktivni ukrasi. Na natječaju za izbor najbolje tikve, prvo mjesto osvojila je V. OŠ, drugo Centar Tomislav Špoljar, a treće II. OŠ. Tikve za školske radove donirali su Uslužna uljara Presečki te OPG Marija Cafuk.


go-to-the-top