Novosti

Desetak varaždinskih umjetnika prezentiralo je svoja djela, a na placu se dijelio i jedan ukusni zaštićeni europski proizvod – originalni varaždinski klipič


Varaždin, 10.10.2020. - Na varaždinskome placu se na manifestaciji nazvanoj 'Umjetnici svome gradu' okupilo desetak likovnih umjetnika koji su prezentirali svoja djela od čije će prodaje sav prihod biti namijenjen u humanitarne svrhe.

Događaj su organizirali Gradska tržnica i Zaklada solidarnosti grada Varaždina, a on će imati svoj nastavak u virtualnom svijetu, jer djela će biti ponuđena na prodaju putem društvene mreže Facebook. Sav prihod od prodaje namijenjen je liječenju malenog Karla Keretića, bebe koja se zbog teških komplikacija nakon poroda liječi u inozemstvu.


Sajam cvijeća i svijeća na Sajmištu Banfica


Od utorka, 27.10. do Svih svetih, 1.11. Gradska tržnica na Sajmištu Banfica organizira prigodnu prodaju cvijeća i lampiona povodom predstojećeg blagdana Svih svetih. U tijeku su rezervacije za prodajna mjesta, a informacije o tome možete dobiti na broju telefona 042 320 956 ili e-mailom info@varazdinskiplac.hr.


Desetak poznatih varaždinskih umjetnika donira svoja djela za pomoć malenome Karlu


U organizaciji Gradske tržnice i Zaklade solidarnosti grada Varaždina, na varaždinskoj će se tržnici u subotu, 10. listopada održati manifestacija 'Umjetnici svome gradu' na kojoj će gostovati varaždinski slikari i kipari okupljeni u humanitarnoj misiji – prikupljanju donacija za pomoć malenome Karlu.

Branko Bobić, Darwin Butković, Nedjeljko Krčar, Dražen Pavlović, Živko Toplak, Robert Garafolić, Ivan Mladenović, Jasmina Jakopanec, Silvija Benković, Rajko Novosel i Mladen Rajn donirali su u tu svrhu po jedno svoje djelo, a ona će sva biti ponuđena na prodaju u subotu, 10. listopada od 8.00 sati na varaždinskoj tržnici. Tom će prilikom pojedini umjetnici predstaviti svoj širi opus, a neki će i slikati uživo ili prirediti vlastiti performans. Događaj će voditi Krunoslav Čolo.

Gradska tržnica sudjeluje pokrivanjem troškova umjetnicima, a Zaklada solidarnosti grada Varaždina prikupljat će uplate za kupljene slike, te će ih nakon završene humanitarne akcije proslijediti roditeljima bolesnog djeteta.


Varaždinski plac proslavio 470. rođendan u šaljivom 'štimungu'


Dani Varaždinskog placa 2020

Zbog epidemiološke situacije ove je godine izostavljeno natjecanje u pripremanju kotlovine, no veselja na placu nije nedostajalo. Za to se pobrinuo Krunoslav Čolo koji je performansom u posebnom kostimu podsjećao na važnost održavanja distance


Gradska tržnica u subotu 12. rujna slavi važnu obljetnicu - 470 godina sajmovanja u Gradu Varaždinu


Zbog epidemiološke situacije ove godine bez natjecanja u pripremanju kotlovine, ali u veselom 'štimungu' uz slatke 'štande', radionicu poznate blogerice Sandre Gašparić, nagradnu igru i tamburaše


Dječji plac na početku još jedne školske godine


 Dječji plac, tradicionalni sajam rabljene dječje odjeće, obuće i opreme održat će se na natkrivenom dijelu tržnice, u subotu 5. rujna, od 16 do 20 sati.

Svi koji žele prodavati neka svoje ime, prezime, adresu i telefonski broj pošalju na djecji.plac@gmail.com, a povratno će primiti sve informacije o tijeku sajma i osnovnim pravilima. Cijena kotizacije za prodavače po klupi je 20 kuna.


Započela provedba pilot projekta koji će se u sklopu programa transnacionalne suradnje „INTERREG SREDIŠNJA EUROPA“, naziva "CITYCIRCLE", provoditi na području Gradske tržnice d.o.o.


Varaždin, 01.07.2020. – Na Gradskoj tržnici danas su svim zakupnicima poslovnih prostora podijeljene kante za odvajanje otpada, što je simbolično označilo početak provedbe pilot projekta koji će se u sklopu programa transnacionalne suradnje „INTERREG SREDIŠNJA EUROPA“, naziva "CITYCIRCLE", provoditi na području Gradske tržnice d.o.o.
Dođite na Dječji plac – sajam rabljene dječje odjeće, obuće i druge opreme


Na varaždinskome placu 4. srpnja će se održati Dječji plac, sajam rabljene dječje odjeće, obuće, igračaka i druge opreme. Sajam se organizira na natkrivenom djelu tržnice, od 16 do 20 sati.

go-to-the-top